BMC Remedy AR System és ITSM

BMC Remedy Action Request System

BMC Remedy ITSM Suite

BMC Remedy Service Desk

A különálló incidens-, probléma-, változás-, konfiguráció- és eszközkezelés helyett egy közös üzemeltetés-támogató stratégia kialakítása, és az azt megvalósító integrált támogató rendszer bevezetése kulcsfontosságú az üzleti célok érdekében működő IT szervezetnél.

A BMC Remedy ITSM csomagja az ITIL (IT Infrastructure Library) ajánlásainak megfelelő módon támogatja a vállalatok, szervezetek IT üzemeltetési folyamatait.

A Remedy Corporation 1992-ben hozta létre – teljes nevén jelenleg BMC Remedy Action Request Systemnek hívott – munkafolyamat támogató platformját Kaliforniában.

A Remedy alapú rendszerek egyaránt alkalmasak üzleti, adminisztrációs és informatikai folyamatok támogatására, segítségükkel egy vállalat belső feladatainak széles skálája automatizálható.

Az elsődlegesen egyedi alkalmazások fejlesztésére és futtatására szolgáló környezet kiemelt jelentőségre tett szert a help desk, service desk, hibakezelő folyamatok támogatása során, elsősorban a belső IT támogatás területén.

A kezdetektől fogva nem csak az IT szolgáltatás menedzsment folyamatoknál, hanem nagyon széles területen alkalmazzák, az ebédrendeléstől a szabadság nyilvántartásig, a gépkocsi-flotta kezeléstől a HR menedzsmentig.

A BMC az ITIL megoldások vezető szállítója. A nagyvállalatok számára készült termékek közül a Remedy Service Desk elsőként kapta meg a Pink Elephant ITIL megfelelőségről szóló tanúsítványát, és a BMC kapta meg a világon először az ITIL® V3 kompatibilitást igazoló PinkVERIFY tanúsítványt is. Az akkreditálás megkönnyíti az ügyfelek számára egy olyan eszköz választását, amely segíti az IT és az üzleti érdekek összehangolását.

A BMC Remedy IT Service Management csomag az alábbi folyamatok támogatását foglalja magában:

 • incidens- és problémakezelés – BMC Remedy Service Desk
 • konfigurációkezelés – BMC Remedy Asset Configuration Management
 • változás- és kiadáskezelés – BMC Remedy Change and Release Management
 • szolgáltatási szint megállapodások (SLA) kezelése – BMC Service Level Management

Tovább javítható a szervezet hatékonysága és az ügyfelek kiszolgálásának minősége a következő –az ITSM csomaggal teljes mértékben integrált – funkciókkal:

 • igénykezelés – Service Request Management
 • felhasználó azonosítás, hozzáférés szabályozás – Identity Management
 • tudásbázis – Knowledge Management

Az alkalmazások közös alapokra, az Action Request System (AR System) alaprendszer által nyújtott workflow (munkafolyamat) szolgáltatásokra támaszkodnak. A rendszer moduláris, lehetőséget nyújtva a teljes csomag, vagy az egyes komponensek bevezetésére az igényeknek megfelelően.

Mindegyik alkalmazás a csomaghoz tartozó BMC Atrium CMDB (Configuration Management Database) konfigurációs adatbázist használja, amely közös helyen, egységes módon tárolja a fenti alkalmazások által használt konfigurációs elemeket.

A BMC ITSM megoldása nemcsak a szolgáltatás-támogató folyamatokat, gyakorlatokat javítja, hanem segítségével a szervezet teljesítménye, mutatói mérhetővé, ellenőrizhetővé, riportolhatóvá válnak.

A teljes ITSM csomag elérhetővé tehető okos telefonoktól és táblagépekről.

A BMC Remedy Service Desk alkalmazás az incidens- és problémakezelési folyamatokat támogatja. Biztosítja hátteret olyan szabályozottan, stabilan működő folyamatokhoz, melyek segítségével üzemzavar esetén a sérült szolgáltatások gyorsan és hatékony helyreállíthatók.

A BMC termékeinek páratlan integrációs képességei, a közös architektúra és a közös konfigurációs adatbázis (CMDB) közvetlen kapcsolatot biztosít a többi, informatikai szolgáltatásokat támogató alkalmazással.

Beépített munkafolyamat-elemek automatizálják az olyan folyamatokat, mint például:

 • incidens létrehozása egy felhasználói igénybejelentésből,
 • problémák hozzárendelése az incidensekhez,
 • hibák okainak feltárása,
 • ismert hibák kezelése,
 • majd végül a javítások kezelése változáskérésekkel.

A BMC Remedy Service Desk egységes megoldást nyújt a regionális és helyi IT támogató szervezeteknek, lehetővé téve

 • az incidens- és problémamegoldás felgyorsításával az üzletileg kritikus rendszerek rendelkezésre állásának növelését,
 • a felhasználó bejelentések számának csökkentését,
 • a service desk, a támogató munkatársak és a felhasználók hatékonyságának javítását,
 • az ismétlődő hibák számának csökkentését,
 • a szolgáltatási szintek betartását,
 • a szolgáltatások külö9nféle mérőszámainak, a befektetések megtérülési számításainak, a legfontosabb sikertényezők mérését.
Close Menu